Radiografii dentare digitale Denta Film Cluj-Napoca

Radiografii dentare digitale Denta Film Cluj-Napoca

Radiografia digitală retroalveolară:

Radiografia digitală retroalveolară dentară este o radiografie digitală care se realizează la unul, maxim doi dinţi. Această radiografie permite medicului stomatolog să vadă în detaliu coroana şi rădăcina întregului dinte, la dimensiuni reale. De obicei această radiografie este indicată când se face un tratament endodontic (se scoate nervul) sau pentru o rezecţie apicală (operaţia rădăcinii dintelui).

Radiografia digitală retroalveolară

Radiografia digitală panoramică (opt):

Radiografia digitală panoramică sau Ortopantomografia este radiografia digitală care ne oferă o imagine de ansamblu la toţi dinţii din cavitatea bucală, inclusiv sinusurile maxilare şi aticulaţiile temporo-mandibulare. Este indicată la începerea unui tratament stomatologic pentru a vedea zonele mai greu accesibile ale dinţilori, retracţiile osoase, existenţa şi adâncimea pungilor parodontale, existenţa dinţilor incluşi, etc.

Radiografia digitală panoramică (opt)

Radiografia digitală de profil sau teleradiografie de profil:

Teleradiografia de profil este radiografia în care se surprinde întregul craniu și este recomandată atunci când se dorește aplicarea unui aparat ortodontic. Se poate face examinarea dinților în legatură cu maxilarul și profilul pacientului.

Radiografia digitală bitewing/ muşcată:

Radiografia digitală bitewing (muşcată) este o radiografie ce oferă informaţii precise (la fel ca şi radiografia retroalveolară) pe o zonă limitată a cavităţii bucale. Pe această radiografie medicul stomatolog poate vedea coroanele dinţilor, atât a dinţilor de pe maxilar, cât şi de pe mandibulă, cât şi rădăcina acestora. Este indicată în cazul cariilor interdentare, retracţiilor ososase, pungilor parodontale, etc.

Radiografia digitală bitewing/ muşcată

Radiografia digitală segmentară:

Este radiografia prin care se poate surprinde fie dinţii maxilari, fie dinţii mandibulari, fie doar o parte de arcadă. Este asemanătoare cu radiografia bitewing/muşcată.

Radiografia digitală segmentară

Lasaţi un răspuns

Your email address will not be published.